Baby benod​igdheden

​Alles verzamelen wat je nodig hebt voor je nieuwe baby kan een stressvolle taak zijn tijdens je derde trimester. Wij denken dat het in fasen breken van de uitrusting op basis van leeftijdscategorieën het proces kan vergemakkelijken.

​Voor elke stap splitsen we de uitrusting op in twee lijsten:

 Zeker-Nodig - Dit zijn de items waarvan wij denken dat ze noodzakelijk zijn en die wij ten zeerste aanbevelen.

Leuk-om-te-Hebben - Dit zijn items die sommige ouders nuttig vinden, maar niet 100% noodzakelijk.

​1. In het ziekenhuis met je baby

Er zijn een paar dingen die we aanraden om in te pakken om klaar te zijn voor je reis naar het ziekenhuis. Met een aantal extra dingen die je misschien wilt overwegen. We zullen uitleggen wat we specifiek aanbevelen en waarom.

Must haves

Zuigelingen Autostoeltjes

​Autostoeltje

Bekijk een samenvatting van 5 ​andere websites.

​Een autostoeltje is verplicht om je baby in de auto te vervoeren. Het wordt aangeraden een kind tot 2 jaar in een achterwaards autostoeltje te vervoeren.

De andere must haves

- De "baby-gaat-naar-huis-outfit" om te dragen in het autostoeltje.

babypakje

- Lekker warme anti-slip sloffen zijn in het koude ziekenhuis noodzakelijk.

sloffen

- Aan verzorgingsproducten voor mamma hebben we een compleet artikel gewijd.


- Afhankelijk of je borstboeding gaat geven is tepel balsem zeker geen overbodige luxe.

tepelbalsem

​Leuk om te Hebben

​Een geboorteplan geeft veel duidelijkheid over wat komen gaat.

- Omdat je natuurlijk mooie foto's aan deze bijzondere dag wilt over houden, roept een jurk speciaal gemaakt om in te bevallen geweldige herrineringen op.

zwangerschapsjurk wehkamp

Het lijkt dat de eind-streep in zicht is maar geloof ons, je verlangen om je weer 100% comfortabel te voelen, blijft ook na de bevalling nog een diep verlangen. Met een zwangerschap-kussen geef je jezelf een goedkoop kado om ieder moment van de dag zo confortabel mogelijk te kunnen liggen.

voedingskussen hema

- Om je rust te kunnen pakken in een hectisch ziekenhuis  kun je (misschien maar beter) een slaapmasker en een paar oordopjes meenemen even helemaal tot jezelf te komen.

- lippenbalsem tegen droge lippen terwijl je je door de bevalling heen puft.

- Een bevallingsbal, Sommige ziekenhuizen hebben misschien bevallingsballen die je kunt gebruiken. Maar als ze deze niet hebben of als je liever je eigen bal meeneemt, overweeg dan de Gymnic Fitness Ball. Volg de link voor wat algemeen advies over geboorteballen en hoe ze nuttig kunnen zijn tijdens de bevalling.

- Een pittenzak zoals de Earth Therapeutics Microwaveable Comfort Wrap. Deze kan worden opgewarmd in de magnetron en is een handig hulpmiddel voor de pijn die gepaard gaat met de bevalling. Je kunt ook overwegen om zelfgemaakte dingen voor het verlichten van ongemak te maken, zoals een tennisbal gestopt in een lange sok om tegendruk op de rug te geven wanneer de pijn toeslaat.

​In de "Baby Bubbel" - 0 tot 8 weken

​Eenmaal thuis van het ziekenhuis, heb je heel wat spullen nodig om het schip te laten drijven. Als het mogelijk is, koop en organiseer je essentiële spullen voor de geboorte van je baby zodat je na het ontslag je kunt concentreren op je baby.  ​De eerste dagen met ​je baby zijn een continue cyclus van voeding, verandering en slapen

​2 tot 3 maanden

Enter your text here...

3 tot 6 maanden

​Na drie maanden glimlachen baby's, beginnen ze te leren met anderen om te gaan en laten ze hun persoonlijkheid zien. Rond vier maanden, komt een "ontwaken" van soorten voor waar de slaaproutines volledig kunnen veranderen en de waakzaamheid kan toenemen

​6 tot 12 maanden

​De komende zes maanden zijn er veel nieuwe ervaringen met uw baby die meer beweegt en enthousiast begint te praten en te eten. Deze veranderingen zijn onder andere de behoefte aan nieuwe spullen en een aantal van onze favoriete items zijn opgenomen in onze must-have en graag hebben lijsten hieronder.


Neem GRATIS kennis van actuele baby aanbiedingen

Als je het te druk hebt met actief naar aanbieding zoeken dan kun je nu op de hoogte gehouden worden van actuele acties van de grote babywinkels.

Goedkope Babykamer ideeën 

( 15 Tips)

Het uitzoeken van een babykamer is een spannende tijd voor jou als aanstaande ouders. Je drukt je liefde voor jouw nieuwe kleintje uit met ieder meubelstuk dat je koopt.

Wanneer je de perfecte babykamer voor je baby wilt, kun je gemakkelijk een fortuin uitgeven aan meubilair dat voor meerdere baby’s gebruikt gaat worden maar wat eigenlijk  niet wordt opgemerkt door de bewoner van de kamer. Je kunt echter geld besparen en toch zorgen voor een veilige en oogstrelende ruimte. Hier zijn verschillende manieren om geld te besparen op babykamers en accessoires. Waaronder enkele algemene tips en specifieke ideeën om te besparen op een ledikant en ander babymeubilair.

1. Stel een begroting op

Voordat je babykamer meubilair koopt, stel je een budget vast en koop je de kamer zodra de eerste 12 weken zijn verstreken. Het is onverhoopt mogelijk dat je geen geld hebt om de meubels te betalen nadat de baby eindelijk is geboren.

2. Zet babymeubilair op je baby-uitzet-lijst.

De meeste mensen kunnen het zich niet veroorloven om u een ledikant van 900 euro te kopen maar... verschillende vrienden of familieleden kunnen hun geld bijleggen om dat ene super mooie meubel te kopen die in je baby-uitzet-lijst hebt opgenomen. Voeg daar dus ook babykamers aan toe en kijk wat er gebeurt. Als niemand de baby meubeltjes van je baby-uitzet-lijst koopt, kun je het altijd nog zelf kopen.

3. Verspil geen geld aan extra's

Babymeubels kunnen artikelen bevatten met veel overbodige toeters en bellen. Weet je zeker dat je die lades onder het ledikant nodig hebt? Of dat je uniek gestileerde wiegjes die speciaal beddengoed nodig hebben (zoals ronde wiegjes) Deze artikelen lijken misschien aantrekkelijk maar uiteindelijk betaal je meer zonder dat je extra waarde krijgt.

4. Koop een Zelf-In-Elkaar-Te-Zetten babykamer

Koop zelf-in-elkaar-te-zetten ledikanten, commodesen kasten om geld te besparen. Veel winkels en websites verkopen zelfbouw meubels. Natuurlijk moet je de meubels zelf afmaken voordat je baby wordt geboren maar alle winkels geven instructies die je veilig kunt volgen.

5. Begin vroeg met winkelen

Hopelijk heb je ongeveer zeven maanden de tijd om de babykamer in te richten. Om in de tijd die je hebt de beste deals te vinden, begin je vroeg te zoeken. Je kunt het meeste geld besparen als je tijd hebt om te zoeken en te winkelen op basis van aanbiedingen.

6. Een babykamer kopen doe je niet te vroeg.

Houd rekening met de afmetingen van de babykamer voordat je  een lidikant, commode, kast of misschien een speelgoedkist en alle andere zaken die je baby nodig heeft, aanschaft. Kies de belangrijkste meubels bij het begroten van je budget en concentreer je op de aankoop van deze artikelen. Denk ook na over hoe je de ruimte kunt maximaliseren bij het inrichten van de meubels. Bijvoorbeeldeen extra hoge kast of laden onder het ledikant. Je hebt wat ruimte nodig om rond te lopen in de kinderkamer en je wilt misschien een grote schommelstoel om te genieten van het uitzicht van je kleine wereldwonder.

7. Verhuur van de Babykamer tijdens de afwachting van je volgende baby.

Ter compensatie van de aankoop van de babykamer kun je overwegen de babykamer te verhuren aan een ander gezin tot je volgende baby komt. Op deze manier kun je wat geld verdienen om het geld dat je aan de meubels hebt besteed terug te verdienen. En je maakt iemand anders blij met een goeie deal! Zorg ervoor dat je het meubilair op tijd terugkrijgt voor je volgende kleintje komt en controleer de terug gekregen meubels zorgvuldig op beschadigingen. Bekijk ook de website van de fabrikant voordat je het ledikant hergebruikt om er zeker van te zijn dat deze niet om welke reden dan ook is teruggeroepen.

8. Pimpen van goedkope meubelen

Voor slechts een paar euro kun je het uiterlijk van je babykamermeubels aanpassen. Verf houten knoppen, handgrepen en rekken roze of blauw of voeg een geschilderd paneel toe aan de zijkant van een speelgoedkist om extra charme toe te voegen aan de kinderkamer.

9. Koop op lange termijn

In plaats van een kleine commode of een kleine set boekenplanken voor de babykamer te kopen, koop je grotere meubels die je kind kan blijven gebruiken na het ontgroeien van het ledikant. Een commode kun je gewoon als dressoir gebruiken! Als je kiest voor lichtere kleuren kun je de meubels altijd makkelijker schilderen nadat de baby de babykamer is ontgroeid.

10. Zoek kortingen voor de beste baby deals

Vrijwel alle baby winkels hebben regelmatig acties. Winkels zoals IKEA hebben vaak zwaar afgeprijsde babymeubels. We hebben zelfs een apparte pagina voor alle actuele baby aanbiedingen.

Even iets over het Ledikant...

Baby’s brengen vaak meer tijd door in hun wiegje dan er buiten. Als je de tijd die ze nachts slapen en de verschillende dutjes overdag bij elkaar op telt is het meer dan je zou verwachten. Als je nadenkt over de aankoop van een ledikant is de belangrijkste factor de veiligheid. De ledikanten staan op de derde plaats van alle producten in de kinderkamer die letsel veroorzaken. Bedrijven roepen geregeld ledikantjes terug en de landelijke richtlijnen worden ooit herzien. Daarom is het vaak een goed idee om een nieuw wiegje voor je baby te kopen.

11. Koop een goedkoper ledikant

Je kunt 100 euro uitgeven aan een nieuw ledikant of je kunt er 1.500 euro uitgeven. Alle nieuwe ledikanten moeten voldoen aan de landelijke regelgeving dus je kind is net zo veilig in een ledikant van 100 euro als in een wieg van 1.500 euro.

12. Sla Het Bassinet of wiegje over

Veel ouders kiezen ervoor om hun baby de eerste maanden van hun leven op hun eigen slaapkamer te laten slapen. Dit helpt de baby om zich te binden aan de ouders en maakt het geven van borstvoeding tijdens de nacht gemakkelijker. In plaats van het kopen van een prijzig bassinet of wiegje speciaal voor op je slaapkamer bespaar je geld door de ledikant tijdelijk in je slaakamer te plaatsen. (En pappa --> zet hem ook eens aan jouw kant)

13. Overweeg de voor en tegens van een ombouwbaar ledikant.

Babybedden veranderen in peuterbedden en ten slotte in full-size of queensize bedden. Ouders vinden converteerbare ledikanten leuk omdat ze de kosten voor overgangsbedden elimineren en kinderen kunnen ze jarenlang gebruiken. Denk goed na over de kosten en de waarde van een ledikant want kunt je geld aan deze uitgaven besparen.

Kleine slaapkamers in moderne huizen bieden vaak onvoldoende ruimte voor volwaardige of queensize bedden. Ook als je van plan bent om nog een baby te krijgen, zul je een ander bedje moeten kopen. Het kan zijn dat je een stapelbed nodig hebt afhankelijk van het aantal kinderen dat je hebt en de beschikbare ruimte in je huis.

15. Vergeet niet om een matras te budgetteren

Over het algemeen worden de ledikanten niet met matrassen geleverd dus je moet ook deze aankoop in je begroting meenemen. Naast het kopen van een veilig ledikant moet je ook een veilig matrasje voor je baby kopen. Één van de beste manieren om je kind te beschermen tegen de ‘wiegendood’ is een stevig matras kopen dat goed in de wieg past. Verwacht ongeveer 100 euro voor een babymatras.

Laatste woord

Bij de aankoop van een babykamer moet de veiligheid voorop staan. Koop een kwalitatief ledikant en een nieuw matras. Wees creatief en richt de babykamer met veel plezier in!